Zanger Eagles dient klacht in voor ‘misbruik’ song

Zanger Eagles dient klacht in voor ‘misbruik’ song

Zanger Eagles dient klacht in voor ‘misbruik’ song

Print
Don Henley (foto), de leadzanger van de band Eagles, heeft gerechtelijke stappen ondernomen tegen de Republikeinse politicus Charles Devore. De Republikein zou ‘All she wants to do is dance’ zonder toestemming misbruikt hebben in zijn campagne voor de Amerikaanse Senaatsverkiezingen.

Het nummer wordt gebruikt in een promotiefilmpje dat te zien was op de videowebsite YouTube. In het filmpje wordt uitgehaald naar een politeke tegenstander en daarbij is de tekst van ‘All she wants to do is dance’ gewijzigd naar ‘‘All she wants to do is tax’. Devore gebruikte ook een tweede nummer, ‘The boys of summer’, zonder de toestemming van de band.

Vrije meningsuiting

In een reactie op de klacht verklaarde Devore dat hij een tegenklacht zou indienen en dat hij in zijn verdediging zou verwijzen naar het recht op vrije meningsuiting.

Het is niet de eerste keer dat politici gebruik maken van populaire nummers zonder toestemming. Zanger Jackson Browne diende tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar, een klacht in tegen John McCain voor het onrechtmatig gebruik van 'Running on empty'.

Nu in het nieuws