China produceert grootste deel van de onveilige producten

China produceert grootste deel van de onveilige producten

China produceert grootste deel van de onveilige producten

Print
Bijna 60 procent van de producten die van de Europese markt moeten gehaald worden, is geproduceerd in China. Dat maakte Europees Commissaris voor Consumentenbescherming Meglena Kuneva vandaag bekend. Europa is verantwoordelijk voor een vijfde van de onveilige producten.

De gegevens zijn gepubliceerd in een rapport van RAPEX, het Europese systeem dat de veiligheid van de consument waarborgt. Vooral producten als speelgoed, elektrische apparaten, motorvoertuigen en textiel houden risico’s in.

Vooruitgang

Europa werkt nu nauwer samen met China om de verkoop van onveilige producten te voorkomen. China zou al de helft van de gemelde gevallen hebben onderzocht. Kuneva spreekt van een grote vooruitgang, maar stelt dat de huidige inspanningen verhoogd moeten worden.

De Europese Commissaris prees ook de reactie van Philips voor het terughalen van ruim 7 miljoen Sensoa-apparaten. De koffietoestellen werden van de markt gehaald toen bleek dat er sprake was van explosiegevaar. “Ondanks het grote economische verlies heeft het bedrijf haar verantwoordelijkheid genomen en dat is precies wat we moeten bereiken'', verklaarde Kuneva.

Nu in het nieuws