Inbreker The Bistro "kwam solliciteren"

Inbreker The Bistro kwam solliciteren

Inbreker The Bistro "kwam solliciteren"

Print
Antwerpen - Een ober van taverne The Bistro aan de Wapper in Antwerpen betrapte een 34-jarige inbreker op heterdaad.

De man kwam zondagmorgen, rond 06.00 uur, toe op zijn werk en begaf zich naar de kleedkamers om zijn werkkledij aan te trekken. Toen hij de kleedkamer binnenstapte, zag hij er een onbekende man zitten. De locker tegenover hem was opengebroken.

Op de vraag wat hij hier kwam doen, gaf de onbekende geen antwoord en wandelde de zaak buiten alsof er niets gebeurd was. Een vrouw die buiten op de verdachte wachtte, wandelde samen met hem verder.

Solliciteren

Ter hoogte van de Free Recordshop kon de ober, samen met enkele collega's, beide verdachten tegenhouden. De inbreker verklaarde dat hij "alleen maar kwam solliciteren".

Beide verdachten werden terug naar de taverne geleid, in afwachting van de politie. Onder het mom van "even buiten een sigaretje roken" had de mannelijke helft van het duo het hazenpad gekozen. De vrouw, een 24-jarige Française, bleef achter en werd ondervraagd door de politie-inspecteurs. Zij mocht uiteindelijk beschikken.

Speelgoedpistool

De man werd niet veel later tegengehouden aan de Schuttershofstraat. Hij bleek in het bezit te zijn van een tang en een plastic speelgoedpistool. De inbreker, 34 en eveneens uit Frankrijk, werd voorgeleid.

Foto: Thebistro.be

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio