Vlaams Belang dient klacht in tegen De Post

Print
Niel - Het Vlaams Belang diende een klacht in tegen De Post van Niel. Aanleiding is niet-bedeelde propaganda.

“In het verleden hebben we al vastgesteld dat het afdelingsblad dat via De Post wordt verspreid, niet in alle bussen terechtkomt”, zegt fractieleider Bart Van Hove.

“Navraag leverde steeds dezelfde excuses op: een zieke postbode, een nieuweling die zijn weg nog moest vinden,... Na de klacht werden de meeste bladen meestal nog gebust, zij het met grote vertraging. Opmerkelijk is ook dat enkele wijken meer vatbaar zijn voor dit fenomeen dan andere wijken, wat een bevestiging is dat niet alle postbodes aan hun taak verzaken.”

Spaarvarkens

“Het laatste feit dateert van maart, toen de spaarpotten van onze nationale spaarvarkenactie via De Post werden verdeeld. Na onderzoek bleek dat heel wat wijken opnieuw niets in de bus hadden gekregen. Bovendien werden veel pamfletten op straat aangetroffen."

"Het is duidelijk dat Vlaams Belang wordt geboycot. Voor ons is dit de druppel die de emmer heeft doen overlopen. De afdeling heeft dan ook aan nationaal verantwoordelijke Steven Vollebergh gevraagd een klacht in te dienen tegen De Post.”

Geen commentaar

De postmeester van Niel weet niets over deze inmiddels ingediende klacht. Commentaar wil ze liever niet geven. Ze benadrukt dat op veel bussen staat vermeld dat er geen reclamebladen mogen worden afgeleverd.

PVR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio