Oppositie noemt 350.000 euro 'duur'

Oppositie noemt 350.000 euro 'duur'

Oppositie noemt 350.000 euro 'duur'

Print
Edegem - De oppositie - Groen! en SLP - protesteert tegen de woningprijzen op de nieuwe verkaveling Molenveld-Zuid. Ze vindt 350.00 euro voor een huis niet echt betaalbaar.

Op de plaats van de vroegere GBsite aan de Drie Eikenstraat komen weldra 65 appartementen, twintig gesloten, 28 halfopen bebouwingen en 22 sociale woningen.

Sinds enkele weken verkoopt projectontwikkelaar Genius-Condominium de woningen op Molenveld- Zuid. Mensen die in Edegem wonen, gewoond hebben of er werken, hebben voorrang.

Volgens Groen! en SLP is dat een slag in het water en om die reden zetten ze zaterdag een informatiecaravan neer op de bewuste site. “De goedkoopste woning kost hier 350.000 euro”, zegt Jeroen Van Laer (Groen!). “Dat is eerder weggelegd voor de elite dus.”

Dirk Vergauwen (SLP) beaamt dat. “We verwijten de projectontwikkelaar niets, maar het gemeentebestuur had beter moeten weten. Inclusief kosten betaal je hier voor de goedkoopste woning al snel 400.000 euro. Er zijn nog kansen op betaalbaar wonen in Edegem, maar dan moet het bestuur dringend de zaken in eigen handen nemen.”

Marc DE SWERT

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio