Verenigde Staten herdenken bloedbad van Columbine

Verenigde Staten herdenken bloedbad van Columbine

Verenigde Staten herdenken bloedbad van Columbine

Print
De stad Columbine herdenkt vandaag het schietdrama van tien jaar geleden in Columbine High School. Honderden mensen kwamen opdagen tijdens de stille wake ter herinnering van het bloedbad.

Op 20 april 1999 openden twee leerlingen het vuur op de leerlingen en leerkrachten van de middelbare school in Littleton, Colorado. Twaalf leerlingen en een leerkracht lieten daarbij het leven en er vielen meer dan 20 gewonden. Het drama bracht de stad en de rest van de Verenigde Staten in diepe rouw.

Leven vieren

Kirsten Kreiling die de herdenking organiseerde, verklaarde dat de stille wake “een moment was om terug samen te komen, net als tien jaar geleden, toen het drama net gebeurd was”. Ook de dochter van Dave Sanders, de gestorven leraar, was aanwezig. Ze zei dat het eindelijk tijd was om verder te gaan na tien jaar rouw. “Vanaf nu gaan we zijn leven vieren”, verklaarde Sanders.

Na de schietpartij pleegden de twee jonge schutters zelfmoord. Het schietdrama in de Columbine High School deed het debat rond wapenbezit in de Verenigde Staten hoog oplaaien. Ook nu nog heerst een hevige discussie rond het thema.

Nu in het nieuws