Binnenbos heeft het mooiste plekje

Binnenbos heeft het mooiste plekje

Binnenbos heeft het mooiste plekje

Zandhoven - Paula Henderickx (Pasar), Frederik Naedts (Natuurpunt Zandhoven), burgemeester Luc Van Hove en Willy Van Asbroeck (Pasar) dopen het bord dat het mooiste plekje van Zandhoven aangeeft.

De keuze viel op de weide in het Binnenbos, een symbolische plaats omdat die weide eigendom is van de gemeente en beheerd wordt door Natuurpunt. Zo’n 285 wandelaars kwamen het mooiste plekje ontdekken. Veel aanwezigen hoopten in stilte dat het Willeboordenpad dat langs het mooiste plekje loopt weer opengesteld wordt.

De huidige eigenaars van de nabijgelegen jachthut hebben die zandweg momenteel afgesloten. Nu moest er helemaal worden omgewandeld langs de Blauwhoef en de Bruggestraat. “Maar met de heropwaardering van de trage wegen, zijn het juist dit soort paden die we opnieuw willen promoten voor wandelaars en fietsers”, vertelt Paula Henderickx. “Generaties Pulderbossenaars gebruikten vroeger die binnenweg.”

De happening werd eventjes verstoord door Thierry van de Werve uit Viersel van het nabijgelegen kasteel, die op de brug van de Voort de stappers stond op te wachten. Hij claimde dat de wandelaars gedeeltelijk over een weg stapten die zijn eigendom was en wou naar eigen zeggen niet de aansprakelijkheid dragen mochten er ongelukken gebeuren. Na een uurtje legde hij zich bij de feiten neer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio