Wat dragen de Limburgers?

Wat dragen de Limburgers?

Mode

Wat dragen de Limburgers?

Print
Wat dragen de Limburgers? En is er een verschil tussen de kledij van Nederlands Limburg en Belgisch Limburg? Op die vragen trachten de fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek een antwoord te geven in hun kunstproject 'Exactitudes'.

Sinds 1994 fotograferen Versluis en Uyttenbroek al mensen op straat. Ze verzamelen daarbij mensen met een gelijke kledingstijl en portretteren hen in dezelfde pose. Hierdoor krijg je een zekere uniformiteit tussen verschillende groepen en krijg je een beter beeld van de aanwezige modetrends in het straatbeeld.

Voor de nieuwste reeks van Versluis en Uyttenbroek trokken beiden naar Belgisch en Nederlands Limburg om daar de huidige trends op de gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat van deze Limburgse mode kunnen vanaf 21 april in het Hasseltse straatbeeld bekeken worden. In het modemuseum van Hasselt wordt via een avondprojectie op een wand en een reeks postkaarten eveneens een glimp van het verbluffende resultaat getoond. Ook lijnbussen zullen versierd worden met een reeks foto's van de Limburgse trendsetters.

NIET TE MISSEN