Bos schreeuwt onschuld uit na doodsmak van Impey

Print
De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (foto) is de eindwinnaar van de Ronde van Turkije, maar wat veel langer zal bijblijven was de manier waarop hij in volle finale ten val kwam. Op helikopterbeelden lijkt het of hij op criminele wijze door de Nederlandse renner Theo Bos in de dranghekken wordt getrokken. Bos wast zijn handen in onschuld.

Op de beelden afgaand lijkt het incident te hallucinant voor woorden. Bos rijdt vooraan in het peloton dat volop in de aanvangsfase van de spurt zit. Bos wordt dicht tegen de nadar gedwongen en op dat moment lijkt het of de ex-pistier zijn arm naar de renner rechts van hem uitsteekt en Impey vooruit trekt, zoals in het koppelspurten op de piste de gewoonte is.

Lange schorsing vindt Armstrong

Impey kwam daarbij hard in aanraking met de afsluiting en liep verschillende fracturen op. Bos, die eveneens ten val kwam, blesseerde zich aan de knie.

Vanuit verschillende hoeken werd al verbijsterd gereageerd. Lance Armstrong liet via zijn twitterpagina weten verbolgen te zijn over de valpartij. "Bos werd niet eens gediskwalificeerd. Zonde. Hij verdient een lange schorsing", schrijft Armstrong.

Gezichtsbedrog

De renner van Rabobank roept echter zijn onschuld uit en zweert dat het om gezichtsbedrog gaat. Naar eigen zeggen werd hij tegen de hekken gedrumpd en probeerde hij met zijn arm de renner die gevaarlijk dicht in zijn buurt kwam af te houden. "Er is geen sprake dat ik hem tegen de grond trok. Ik ben toch niet gek", schreeuwde Bos nadien uit.

Bos staat bekend als een keurige renner. De jury bekeek de beelden na de wedstrijd en besliste om Bos vrij te spreken.

Bekijk de beelden via YouTube en oordeel zelf:

MEER SPORTNIEUWS