Jaar cel voor Frank Slaets na vechtpartij

Jaar cel voor Frank Slaets na vechtpartij

Jaar cel voor Frank Slaets na vechtpartij

Print
Frank Slaets, de ex-man van Véronique De Kock, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Slaets was betrokken bij een hevige vechtpartij in Deurne. In totaal werden zes betrokkenen veroordeeld tot celstraffen.

De uit de hand gelopen discussie ging over de verkoop van een villa in Brecht. Abdelkader R. had nog een miljoen euro tegoed van de huurder van de villa en eiste een deel van de opbrengst toen de villa via tussenpersoon Frank Slaets verkocht werd aan Tony Gram.

Georganiseerde raid

De kemphanen Slaets en R., beter bekend als 'Lange Kadda', spraken op 23 januari 2006 af aan de Terheydelaan in Deurne en hadden beiden versterking meegenomen. Het is onduidelijk wie de aanzet gaf voor het gevecht. Wel is duidelijk dat een kompaan van Lange Kadda met een vuurwapen een schot loste.

De rechtbank oordeelde dat het om een georganiseerde raid ging en sprak zware straffen uit. Brahim Z., de man die het schot loste, kreeg 15 maanden cel, waarvan acht effectief. Vijf anderen werden veroordeeld tot een jaar cel, waarvan sommigen deels met uitstel.

Nu in het nieuws