Oplichterstruc met nepjuwelen aan E19

Oplichterstruc met nepjuwelen aan E19

Oplichterstruc met nepjuwelen aan E19

Print
Wuustwezel - Ellen Van den Broek en haar vriend Ed werden het slachtoffer van een oplichting met nepjuwelen op de oprit van de E19. Ellen wil andere mensen waarschuwen.

Ellen en Ed Vermeiren baten het café Ruemour in Rijkevorsel uit. Het koppel woont in Hoogstraten. Ellen en haar vriend reden donderdag rond 12.30u naar Antwerpen.

De leuke namiddag uit kreeg een wrange nasmaak nog voor hij begonnen was. “Aan de oprit van de E19 in Loenhout stond een man die teken deed dat we moesten stoppen. Ik dacht dat hij autopech had”, doet Ellen haar verhaal.

Verwarring

“De man vroeg ons of we Engels spraken. Hij begon een verward verhaal. Het ging onder andere over zijn zwangere vrouw en over het feit dat hij om 16u moest inschepen om naar Engeland te varen. Maar zijn geld was op. Hij kon geen benzine kopen en kon de overtocht niet betalen.”

De man vroeg geld aan het koppel. “Als onderpand gaf hij ons zijn gouden juwelen”, vertelt Ellen. “Hij vroeg ook ons adres en telefoonnummer. Hij zou maandag terugkomen om het geleende geld terug te brengen. Wij waren zo stom om hem 450 euro te geven, ook al hadden we onmiddellijk het gevoel dat we ons hadden laten vangen, toen de man doorreed.”

Samenwerking

Het koppel zette zijn trip naar Antwerpen verder en trok er onmiddellijk naar een juwelier. “De juwelen bleken nep te zijn. Vervolgens hebben we een klacht ingediend bij de politie van Antwerpen.”

Daar kregen ze nog iets te horen dat hen verontrustte. “De politie zei dat we niet in Antwerpen moesten zijn om dit aan te geven, omdat het in Loenhout was gebeurd. Is er dan geen samenwerking tussen die korpsen? In Hoogstraten vertelde de politie dat die man vrij spel heeft omdat hij wellicht in Engeland verblijft. Is er dan geen samenwerking binnen de Europese Unie?”

Signalement

Het gaat om een man van vreemde origine met een grijsgroene Audi met Engelse nummerplaat.

“We geloven niet dat we ons geld nog gaan terugzien, maar we willen andere mensen waarschuwen. Misschien zijn er nog mensen die de man hebben gezien en die de politie nog tips kunnen geven.”

Wie wordt aangesproken door zo’n persoon op een op- of afrit kan best onmiddellijk de politie waarschuwen.

André OOMEN

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio