Topaasstraat helpt slachtoffers brand

Topaasstraat helpt slachtoffers brand

Topaasstraat helpt slachtoffers brand

Print
Berchem - Ludo en Irène Minnen uit de Topaasstraat zagen in januari bijna heel hun huis in de vlammen op gaan. De buurt vond dat het koppel wel een steuntje kon gebruiken, en nodigde hen als eregasten uit op een straatfeest.

Ludo en Iréne wisten van niets en werden ’s morgens door hun twee zonen Peter en Dirk elders bezig gehouden. In de namiddag werden ze dan geblinddoekt naar het straatfeest - met barbecue, Vlaamse kermis en optredens - gebracht.

Daar was de ontroering groot bij het zien van de mensenmassa. Onder luid applaus werden ze in de bloemetjes gezet op het podium. De hele straat had meegewerkt onder de kundige stimulans van bewoner Koen Truyens.

Nieuw dak

“We weten dat deze buurt goed aan elkaar hangt, maar dit overtreft alle verwachtingen. Ik voel mijn tikker echt gaan nu”, zei Ludo toen hij van de eerste verrassing bekomen was. Ludo liet een foto uit Gazet van Antwerpen zien, om het vreselijke moment in herinnering te brengen.

Hij bedankte de mensen van de verzekering en van Slachtofferhulp voor de snelle en degelijke begeleiding. Vriendin/buurvrouw Sonia Van Dael en vriend Jef twijfelden niet na de brand en stelden hun huisje ter beschikking tot de woning van Ludo en Iréne weer bewoonbaar is.

Aannemer

Op die woning ligt intussen al een nieuw dak, en de aannemer is op de eerste verdieping met de herstellingen bezig. Een betonnen vloer heeft ervoor gezorgd dat de gelijkvloerse verdieping relatief gespaard bleef.

Jean MOELANTS

Houdt u van straatfeesten? Neem deel aan onze poll, of ventileer onderaan uw mening!

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio