Inferno legt bedrijf in de as

Inferno legt bedrijf in de as

Inferno legt bedrijf in de as

Print
Turnhout - Een branddeskundige gaat na wat zaterdag de brand in het glasbedrijf Glazz op de Everdongenlaan in Turnhout heeft veroorzaakt. Het gebouw is helemaal verloren.

Van het bedrijfsgebouw van Glazz, waarin voordien keukenfirma A-Form gevestigd was, bleef zondag na de hevige brand van de zaterdag niet veel meer over. De brandweer van Turnhout heeft nog tot zondagochtend half zeven nageblust.

Zaakvoerder sloeg alarm

Jef Brijs, de zaakvoerder van de firma die bedrukt glas en spiegels verdeelt, sloeg zaterdag om 12.45u zelf alarm. “Hij was op dat moment alleen aan de slag in het bedrijf”, zegt hoofdinspecteur Eddy Hertogs van de Turnhoutse politie.

“De man zag dat het brandde in het magazijn. Hij heeft het vuur zelf nog proberen te bedwingen met een brandslang, maar dat lukte niet. De vlammen grepen erg snel om zich heen. Een vrachtwagen ging mee in het vuur op.”

Overstuur

In enkele minuten tijd stond heel het gebouw op de hoek van de Everdongenlaan en de Steenweg op Tielen in lichterlaaie. De zaakvoerder is zwaar overstuur naar het Sint-Elisabethziekenhuis gebracht. Hij mocht het ziekenhuis later op de dag weer verlaten.

De brandweer van Turnhout kreeg de hulp van de korpsen van Vosselaar, Beerse, Ravels en Kasterlee om het inferno te bestrijden. De dikke rookpluim was tot kilometers ver te zien. De bewoners van Zevendonk kregen de raad om ramen en deuren gesloten te houden. De rook bleek na metingen niet giftig te zijn. Het duurde tot 17u vooraleer de brand onder controle was.

Onbekende oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het parket stuurde zondag een branddeskundige ter plaatse. De eigenaar van het pand die het gebouw verhuurde aan Glazz is van plan om op termijn een nieuw gebouw te plaatsen. Bij Glazz is een zestal werknemers actief.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio