Succesvolle editie Battle of the Stones

Succesvolle editie Battle of the Stones

Succesvolle editie Battle of the Stones

Rumst - Het was feesten geblazen voor toeschouwers en deelnemers van de vierde editie van de Battle of the Stones van de Rumstse scouts en gidsen.

Aan de voet van de kerktoren stond voor de vierde editie de zogenaamde pamperpaal. “Die naam is juist gekozen”, zeiden de deelnemers na afloop. “Je doet het bijna letterlijk in je broek om van die smalle boomstam van zes meter hoog naar een bel te moeten springen.”

Vanuit de kerktoren zorgden militairen voor een deathride waar ook het grote publiek aan kon deelnemen. In het park waren verder nog tal van proeven opgezet waarbij durf, uithouding, precisie, snelheid en teamgeest op de proef werden gesteld.

“Winnaars werden The Furious Titans”, zegt Pol Vermeersch namens de organisatie. “Dit team uit Ranst won twee jaar geleden ook al. Bij de dames wonnen The Pink Ladies uit Reet. Beide teams kregen een in beeld van een hand met een steen overhandigd.”

Hoe zwaar en gewaagd ook, er gebeurden geen ongelukken. De hulpdiensten hadden alleen een beetje werk met het verzorgen van schaafwonden. Het staat nu al vast dat in 2011 aan de Rupel opnieuw een Battle of the Stones zal doorgaan.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio