Lokeren

Extra toegang voor Lokers winkelcomplex

Print
Lokeren - De bestemming van de 3 terreinen tussen Post-, Torenstraat en Grote Kaai wordt gewijzigd naar woon- en handelszone.

Die aanpassing is een administratieve noodzaak om de bouw van winkels, woningen en appartementen toe te laten op de plaats van de peperkoekfabriek De Vreese, de textielfabriek Bergez en het MPI De Hagewinde.

Tegelijk schept het stadsbestuur de kans om er serviceflats in te richten en kinderopvang te organiseren. Dat gebeurt op vraag van de bouwpromotor Bouygues die de winkelstraat met appartementen uit de grond zal stampen.

Anderzijds stemt die er mee in om een toegangsweg vrij te laten tussen de Sportlaan en de backstageruimte van de Lokerse Feesten. En er komen op aandringen van het schepencollege ook meer parkeerplaatsen.

Visuele link

Een heikel punt blijft de verbinding tussen het commerciële stadscentrum en het winkelcomplex. Om daar een geheel van te maken komt er een extra toegang via het Sint-Laurentiusplein.

Bouygues stemt er ook mee in om het Kerkplein heraan te leggen en het cultureel centrum te verbouwen als visuele link tussen de nieuwe winkelstraat en de Markt.

Schepen Filip Liebaut (CD&V) kondigt ook een tweede openbaar onderzoek aan om de burger maximaal inspraak te geven.

DVR