"Deze editie was echt soeperieur"

Deze editie was echt soeperieur

"Deze editie was echt soeperieur"

Print
Antwerpen - Een 25-tal inwoners van Zurenborg ging met elkaar culinair in de clinch tijdens de soepwedstrijd Tasttoe. De tweede editie kon rekenen op 300 proevers.

Niet heel Zurenborg kon zondag meedingen naar de gouden soeplepel. Om organisatorische redenen vond je enkel dampende potten soep in de straten die uitkomen op de Dageraadplaats. Bij ieder standje werd kritisch geslurpt en natuurlijk naar recepten gehengeld. Op het plein waren er de hele namiddag optredens.

“Het idee hebben we geleend uit Frankrijk”, zegt organisator Jan Doms. “Meer bepaald uit Wazemme, een klein dorpje vlak bij Rijsel. Het werd daar geïntroduceerd met de bedoeling de buurtbewoners op een ludieke manier met elkander in contact te brengen.”

Iedereen die proefde, kon ook punten geven. Maar het oordeel van de vakjury is doorslaggevend voor de gouden soeplepel. De laureaat kreeg de prijs uit handen van de soepkoningin van vorig jaar, Ines. “Het was een soeperieure editie”, bevestigde ze.

De broers Tim en Tom Teck van fietswinkel Velodrôme uit de Nottebohmstraat mogen met hun koude aardappel-preimet- kokosroom soep de wisselbeker een jaar lang de hunne noemen. “Een heel gezellige wedstrijd’, zei Tim. “Met onze koude soep hadden we geluk met het warme weer. Volgend jaar doen we zeker terug mee!”

De prijs van de volksjury, een schilderij van Nick Andrew, ging naar architect Jon Verheecke uit de Ramstraat. Hij maakte een heerlijke Thaise soep. “Koken is voor mij een creatieve ontspanning. Maar ik vind het initiatief vooral fantastisch voor de positieve sfeer in de wijk.” De initiatiefnemers nemen zich voor volgend jaar aan dit lekker verhaal te breien.

Iwan PAS

Houdt u van straatfeesten? Neem deel aan onze poll, of ventileer onderaan uw mening!

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio