Kaping vliegtuig op Jamaïcaanse luchthaven voorbij

Print
De vliegtuigkaping op het vliegveld nabij Montego Bay op Jamaïca is voorbij. Een gewapende man gijzelde sinds zondagavond een aantal mensen in een vliegtuig. De passagiers werden maandagochtend al vrijgelaten, maar de kaper hield nog een hele tijd zes bemanningsleden vast. Uiteindelijk gaf hij zich over aan de politie. Er raakte niemand gewond.

De man drong zondagavond rond 22 uur plaatselijke tijd de Boeing 737 binnen op de luchthaven Sangster International. Het vliegtuig zou normaal richting Canada vliegen, maar verliet nooit de luchthaven.

Schot

De kaping ging van start toen de eerste passagiers het toestel binnen gingen. De kaper liet de meeste passagiers al snel gaan, maar hield nog twee reizigers en zes bemanningsleden vast. Uiteindelijk bleven alleen de bemanningsleden nog over. Er zou een schot gehoord zijn, maar niemand raakte gewond.

Het toestel werd omsingeld en de politie probeerde te onderhandelen met de kaper. "Zijn eis was om naar Cuba te gaan", aldus minister Daryl Vaz. De identiteit en de bedoelingen van de man zijn nog steeds niet duidelijk, maar de kaper gaf uiteindelijk toe aan de politie.

Nu in het nieuws