Restaurant Withof blijft 'zeker nog tot 1 juni' open

Restaurant Withof blijft 'zeker nog tot 1 juni' open

Restaurant Withof blijft 'zeker nog tot 1 juni' open

Print
Brasschaat - Sterrenrestaurant Kasteel Withof in Brasschaat blijft zeker tot 1 juni open,zegt directeur Jurgen Lijcops (foto). Mogelijk komt er geen sluiting.

Dinsdag raakte bekend dat Withof als eerste sterrenrestaurant van België sluit vanwege de economische crisis.

De Nederlandse eigenaar Cornelis Den Braven oordeelde dat de cijfers van het eerste kwartaal te slecht waren in verhouding tot de hoge kostprijs van de uitbating. De inhuring van de dure Franse driesterrenchef Mathieu Pacaud vanaf 1 januari werd niet gecompenseerd door meer bezoekers, integendeel.

Op sommige dagen waren er nauwelijks bezoekers. Dinsdag maakte Withof dan ook de voorgenomen sluiting bekend, maar zonder een datum te noemen.

Zeker tot juni open

Directeur Jurgen Lijcops deelt nu mee dat Withof zeker tot 1 juni open blijft. Bovendien is hij erg optimistisch over de periode daarna. “Wij sluiten niet uit dat de sluiting, vanwege de opleving van de economie, mogelijk niet nodig zal zijn. We zullen onze klanten op de hoogte houden over wat er gebeurt na 1 juni.”

Eigenaar Cornelis Den Braven kocht het Withof in 2004 en investeerde meer dan 4 miljoen euro om het om te bouwen. Het hotel en het restaurant zijn open sinds 2005. Het Withof haalde in 2008 zijn eerste Michelinster.

BR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio