Rode Kruis Hamme investeert in jeugdafdeling

Rode Kruis Hamme investeert in jeugdafdeling

Rode Kruis Hamme investeert in jeugdafdeling

Print
Hamme - De Rode Kruisafdeling investeert in de jeugd. Het gebouw aan de Meulenbroekstraat breidt uit met een polyvalente ruimte en een berging.

“Dit project wordt mogelijk door een subsidie van 20.000 euro van de Vlaamse Gemeenschap”, vertelt voorzitter Dirk Van Beem.

“Het is één van de honderd jeugdinitiatieven in Vlaanderen die extra steun ontvangen. Het Rode Kruisgebouw dat in 2002 werd geopend, heeft dringend nood aan meer ruimte. De activiteiten kennen een explosie. Eigen lokalen voor het Jeugd Rode Kruis zijn nodig.”

Duurzame oplossing

“In 2002 werkten 65 jongeren mee. Nu zijn er dat 125. Zij verzekeren de toekomst voor de Rode Kruiswerking en verdienen een eigen plek", vindt Van Beem.

Burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V) metselde samen met Van Beem de eerste steen, begeleid door de Flanders Red Cross Pipe Band, het unieke doedelzakensemble van het Hamse Rode Kruis dat zijn nieuwe kilts presenteerde. Volgens Van Beem koos het afdelingsbestuur voor de meest duurzame oplossing.

Uitbreiding

“Geen tuinhuis of oud klaslokaal maar een uitbreiding van het gebouw uit 2002 met een polyvalente ruimte van 82 m² en een berging. Dat kostte 75.000 euro. De leiding van het Jeugd RK moet niet langer het materiaal thuis stockeren.”

De burgemeester is blij dat het RK na zeven jaar weer durft te investeren. “De blijvende inzet van de 80 vrijwilligers komt de hele Hamse bevolking,die leeft in een gebied dat door het water zeer kwetsbaar is, ten goede.”

WO

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio