Ontplofte bakkerij heropent in Kontich

Print
Kontich - Bedrijfsleider Dirk Peers van de industriële bakkerij Teugels uit Niel blijft niet bij de pakken zitten. In juni wil hij weer aan het roer van het bedrijf staan.

Bij een ontploffing in bakkerij Teugels in de Stationstraat in Niel viel op 31 maart een dode. Ook zaakvoerder Dirk Peers was er erg aan toe. Hij liep verwondingen op aan de borst en ribben en brak een nekwervel.

Vrijdag mocht hij het ziekenhuis verlaten. “Ik zal nog zeker tien weken moeten revalideren, maar weet nu al dat bakkerij Teugels niet verdwijnt”, zegt Dirk Peers. “Ik zit nog in een rolstoel, maar mijn echtgenote Martine heeft niet alleen mij schitterend begeleid, ze heeft ook de zaken perfect waargenomen.”

Industriepark

Dirk Peers had voor de ramp al plannen voor een verhuis naar een nieuwe locatie en die zijn nu in een stroomversnelling gekomen.

“We verhuizen naar de gebouwen van Olense Vleeswaren Industrie in industriepark Blauwe Steen in Kontich. Begin juni wil ik de productie weer opstarten. Sinds ik uit het ziekenhuis ben, bellen de klanten me voortdurend. Ze leven allemaal mee en wachten tot we weer kunnen leveren.”

De zaakvoerder is ondertussen al gaan kijken op de plaats van de ramp. “Onvoorstelbaar. Ik dacht dat alleen de kantoren ontploft waren, maar de ravage is totaal. Alles is weggeblazen.”

MDSW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio