Hevige bedrijfsbrand vernielt kantoren D-Fence

Aan Eegene in Schoonaarde brak zondagvoormiddag een hevige bedrijfsbrand uit in het bedrijf D-Fence. Normaal kan iedereen maandag aan de slag blijven.

knuyens

“Mijn vader was zondagochtend komen werken”, vertelt zaakvoerder Joost Moens. “Toen hij een eerste keer iets hoorde, dacht hij dat ik arriveerde. Bij een tweede geluid ging hij kijken en constateerde hij de rook en het vuur."

"Dat was te hevig om zelf nog te doven. Hij verwittigde de brandweer en probeerde te redden wat te redden viel.”

Fornuis

De brandweer was vrij snel ter plaatse in Schoonaarde en kon de brand doven zodat de andere bedrijfsgebouwen gespaard bleven. Volgens Moens zou de brand allicht in het keukentje ontstaan zijn aan het fornuis.

“Gelukkig was er iemand in de buurt zodat de brand tijdig opgemerkt is”, weet Moens.

Kantoren vernield

“We maken afsluitingen en werken dus hoofdzakelijk met ijzer. Dat is gelukkig niet zo brandbaar. Toch zijn de kantoren volledig vernield. Bestelbons zijn beschadigd, maar niet helemaal verloren. De meeste data en plannen van de computers hebben we gelukkig nog in het andere gebouw ook", vertelt Moens.

"Onze 35 medewerkers kunnen aan de slag blijven, maar de eerste dagen zullen enkele personeelsleden wel moeten helpen bij het opruimen en opmeten van de schade.”

Personeel kan werken

De mensen die actief waren in het getroffen pand zullen mits enige reorganisatie aan de slag kunnen in het aangrenzende gebouw.

“De schade is erg, maar er vielen geen gewonden”, besluit Joost Moens. “Het is een magere troost, maar het had veel erger gekund.”

RAMO

MEER OVER Dendermonde

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio