Nog eens 225 ontslagen bij Philips Turnhout

Philips Lighting in Turnhout schrapt nog eens 225 banen. Dat is vanmorgen op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt.

Bij Philips in Turnhout werken ongeveer 2.200 mensen, van wie 1.200 arbeiders. In december had Philips al een herstructurering aangekondigd in de fabriek van Turnhout met het verlies van 264 banen. Ook werden er 500 tijdelijke contracten niet verlengd.

Helft bedienden en kaderleden

De helft van de 225 medewerkers die nu de laan uitmoeten, zouden arbeiders zijn. De andere helft bestaat volgens Joeri Hens van ABVV-metaal uit bedienden en kaderleden.

De socialistische vakbond gaat zich beraden over een reactie op deze maatregel. "De mensen die bij de eerder aangekondigde ontslagronde moesten vertrekken, zijn nog niet weg, en men komt al met nieuwe ontslagen. We moeten in de gaten houden dat men door opeenvolgende ontslagen niet de hele vestiging wil sluiten. Dat men niet onder een kritisch minimum aantal werknemers komt om de fabriek leefbaar te houden", aldus Hens.

Donderdag zitten de vertegenwoordigers van de werknemers en de directie aan tafel. De vakbond wil alles in het werk stellen om het nieuwe collectief ontslag te voorkomen of te verminderen.

Nu in het nieuws