ATB De Natuurvrienden moet plaats ruimen voor villabouw

ATB De Natuurvrienden moet plaats ruimen voor villabouw

ATB De Natuurvrienden moet plaats ruimen voor villabouw

Print
Sint-Niklaas - Vereniging ATB De Natuurvrienden zit in zak en as. Ze kregen onlangs te horen dat ze na zestig jaar hun lokalen in de Bosstraat moeten verlaten. Het socialistische ziekenfonds Bond Moyson heeft de terreinen verkocht.

De leden van ATB De Natuurvrienden voerden donderdag nog actie aan de gebouwen van Bond Moyson in de Leopold II-laan in Sint-Niklaas, maar tevergeefs. De verkoop van hun site aan de Bosstraat in Belsele is rond.

”We wisten dat onze terreinen ooit zouden worden verkocht, maar we kregen te horen dat we er nog zeker vijf jaar zouden mogen blijven. Genoeg tijd om iets nieuws te vinden dus, dachten we”, vertelt voorzitster Lily-Anne Christiaens.

Particulier

Het draaide helaas anders uit. Bond Moyson verkocht het terrein aan een particulier die er een villa wil bouwen.

”Op 22 maart hoorden we van die man dat we nog net de tijd krijgen tot eind april om ons boeltje te pakken. Gaat dat zo tegenwoordig? We zitten daar al meer dan zestig jaar, hebben zelf onze chalet gebouwd en alles onderhouden en nu worden we zonder een woord buitengezet. Een ander lokaal vinden is absoluut niet evident", weet Christaens.

Speelpleinwerking

De speelpleinwerking De Gouden Leeuw kreeg te horen dat ze er wel nog vijf jaar mogen blijven. ”Maar dat betwijfelen we”, zegt Lily-Anne Christiaens.

Bij Bond Moyson begrijpen ze de ontgoocheling, maar men wil actief mee helpen zoeken naar een nieuwe locatie voor De Natuurvrienden. ”Ziekenfondsen als Bond Moyson moeten nu eenmaal keuzes maken, zeker als we willen voorbereid zijn op de toekomst”, luidt het.

”We betreuren de situatie natuurlijk”, zegt ondervoorzitter Lucien Bats van ATB De Natuurvrienden. ”De actie van donderdag was vooral een teken om de kindervakanties er te behouden. Maar iedereen twijfelt over de toekomst nu. Eind april is het al gedaan voor De Natuurvrienden.”

JOVE

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio