Lokeren

Voetbalfans schoppen keet in stadscentrum

Print
Lokeren - De politie moest het waterkanon inzetten om de verhitte supporters na de voetbalmatch Lokeren- Germinal Beerschot te bedaren. Twintig supporters werden aangehouden.

“Er waren incidenten voor, tijdens en na de match”, legt politiecommissaris Rudi De Clercq uit. “De aanhang van Germinal Beerschot (GBA) kwam al in de namiddag naar Lokeren, lang voor de start van de match.”

Sporting Lokeren is verbroederd met de club NAC uit Breda. Een groot aantal Nederlandse supporters was met een autocar naar Lokeren afgezakt.

“Er hing toen al duidelijk onweer in de lucht. Ook tijdens de wedstrijd was het woelig. De voetbalmatch werd zelfs even stilgelegd toen bezoekende supporters het veld opliepen", vertelt De Clerq.

Confrontatie

"Na de wedstrijd begaf een zestigtal fans van Lokeren zich naar de Markt, met de bedoeling de supporters van Germinal Beerschot, die daar hun voertuigen hadden geparkeerd, op te wachten en een confrontatie aan te gaan. Ik escorteerde op dat moment de GBA-supporters naar hun voertuigen,” zegt De Clercq.

Om de Markt vrij te maken en de Beerschotfans in hun auto’s te kunnen laten stappen, moest de politie het waterkanon tegen de Lokerensupporters inzetten. "Alleen zo konden wij een vechtpartij verhinderen."

Vernielingen

De gemoederen waren al dusdanig verhit dat de amokmakers hun frustratie op de politie uitwerkten. Op en rond de Markt sneuvelden een aantal bloembakken en bij café Baramundo ging een provisoir sanitair tegen de vlakte.

Twintig heethoofden werden aangehouden, waaronder zes Nederlanders. Het merendeel van de aangehouden Belgen waren supporters van Lokeren”, licht commissaris De Clercq toe.

ILPR