De Mos en Advocaat hengelen naar job van Belgisch bondscoach

Print

De Mos en Advocaat hengelen naar job van Belgisch bondscoach

Sinds de dramatische nederlagen tegen Bosnië-Herzegovina en het daaropvolgende ontslag van bondscoach René Vandereycken is de discussie rond wie de nieuwe trainer van de Rode Duivels wordt een dagelijks weerkerend item. In de voetbaltalkshow 'Studio 1' op Eén werden zondagavond enkele opvallende namen naar voren geschoven door de analisten.

De Mos

Een opvallende aanwezige zondag op de tribune in Westerlo was de Nederlandse coach Aad de Mos. De ex-kampioenencoach van onder meer Anderlecht en KV Mechelen werd daar geflankeerd door Westerlo-voorzitter Herman Wijnants en Philippe Collin (foto), die beiden lid zijn van de Technische Commissie van de voetbalbond.

De Mos maakte er afgelopen week in verschillende kranten geen geheim van dat hij wel geïnteresseerd is om met de getalenteerde Belgische lichting samen te werken.

Advocaat

De Mos lijkt overigens niet de enige Nederlandse succescoach te zijn die muziek ziet in de Belgische jongeren. Volgens Studio 1-gast en Zenit Sint-Petersburgvoetballer Nicolas Lombaerts heeft zijn clubcoach Dick Advocaat al meermaals gevraagd of zijn naam al bij de kanshebbers is gerekend in de Belgische kranten. "Volgens mij wil hij ook weer dichter bij huis werken. En het is een sportieve uitdaging", liet Lombaerts zich ontvallen.

Cruijff

Wie de Mos en Advocaat al grote namen vindt zal zeker schrikken van de naam die Marc Degryse naar voor schoof. Degryse meent dat de bond maar eens moet polsen bij Johan Cruijff. "Het is een speciale man. Hij ligt in de clinch met de Nederlandse voetbalbond. Misschien wil hij ze graag eens op de tenen trappen."

MEER VOETBALNIEUWS