"Geïsoleerde Dedecker riskeert strafrechtelijke vervolging"

Geïsoleerde Dedecker riskeert strafrechtelijke vervolging

"Geïsoleerde Dedecker riskeert strafrechtelijke vervolging"

Print
Met zijn opgemerkte zet om een privédetective in te zetten om de handel en wandel van de familie De Gucht te onderzoeken, heeft Jean-Marie Dedecker allerminst veel politieke vrienden bij gewonnen. Bovendien riskeert de voorman van LDD vervolgd te worden. Dat schrijven verschillende kranten.

Vanuit alle politieke hoeken kreeg Dedecker bakken kritiek over zich heen. De ex-judocoach gold voorheen al als 'onberekenbaar' bij de traditionele partijen en met dit optreden lijken er weinig partijen geneigd om de rechts-liberaal op te nemen in een toekomstige Vlaamse regering.

Onbetrouwbaar

Een echt cordon sanitaire, zoals dat al jaren geldt tegen Vlaams Belang, is er niet tegen LDD. De meeste partijen willen na de verkiezingen wel praten met de nieuwe partij, maar er bestaat ook eensgezindheid over de onvolwassenheid en onbetrouwbaarheid van de rechts-liberale partij.

Naast het oplopen van politieke averij riskeert Jean-Marie Dedecker ook een vervolging. De privédetective lijkt alvast in de fout te zijn gegaan door de opdracht van Dedecker te aanvaarden.

Strafrechtelijke vervolging

Bij de controlediensten van Binnenlandse Zaken zien ze alvast enkele knelpunten in het onderzoek van privédetective Marleen Ceyssens. Zij kan een sanctie oplopen, haar vergunning verliezen en zelfs strafrechtelijk vervolgd worden als blijkt dat ze de wet overtrad.

Ook Dedecker ontspringt mogelijk de dans niet als blijkt dat er misdrijven gepleegd zijn waar hij van wist of waar hij opdracht toe gegeven heeft. Dat meldt Binnenlandse Zaken in De Morgen.

Nu in het nieuws