Wegwerkzaamheden veroorzaken zware verkeershinder

Vandaag zijn de werkzaamheden begonnen aan de splitsing op de E19 in Kontich. De ochtendspits werd daardoor ernstig verstoord. Dit weekend veroorzaakten andere werken en een defecte spoorwegbrug al lange files rond Antwerpen.

Kontich

Vandaag is gestart met de heraanleg van de E19 in Kontich. De splitsing naar twee keer twee rijstroken wordt verwijderd. Die zorgt momenteel immers voor verwarring en gevaarlijke situaties. Tot aan het bouwverlof wordt hier ernstige verkeershinder verwacht.

Vandaag wordt de rechterkant van de splitsing aangepakt en dinsdag zullen er twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn. Donderdag zou de grootste hinder achterwege moeten zijn.

Maandagochtend verliep de ochtendspits vanuit Brussel alvast erg moeizaam. Vanaf Mechelen-Zuid verliep het verkeer voor zo'n 20 kilometer stapvoets. Rond het middaguur ging het verkeer nog steeds over 12 kilometer stapvoets vanaf Mechelen-Noord. In de richting van Brussel stond er vanochtend eveneens over 20 kilometer file vanaf Rumst.

Volg de verkeerssituatie op de voet via Fileclub.be

Brecht

Op de E19 Antwerpen-Breda rond 13 uur verplaatste het verkeer zich nog stapvoets over zo'n 20 kilometer vanaf Loenhout. Dit weekend stonden er al lange files op de E19 tussen Meer en Brecht. Het wegdek wordt er vervangen na ernstige schade door zwaar vrachtvervoer.

Tot 9 mei zijn er zowel richting Antwerpen als Nederland maar een beperkt aantal rijstroken beschikbaar. Vooral op 24 april wordt het aanschuiven geblazen omdat dan in Nederland de vakantie begint.

Massenhoven

Omdat de op- en afritten in Massenhoven en Herentals-Oost op de E313 tot maandagochtend waren afgesloten voor asfaltwerkzaamheden, stonden er files tot op de Antwerpse Ring.

Berchem

Zaterdagochtend brak een afwateringsgoot af aan de spoorwegbrug over de Antwerpse Ring in Berchem. Er dreigden stukjes beton op de rijbaan te vallen, waardoor de Ring volledig werd afgesloten. Dat gebeurde 's avonds opnieuw toen een firma de spoorwegbrug herstelde. Op beide momenten stond er een lange file.

SDK

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio