Vrouw (28) komt om onder trein

Vrouw (28) komt om onder trein

Vrouw (28) komt om onder trein

Print
Gisterochtend om 8.30 uur is Wendy Martens (28) gegrepen door een trein. Ze stak op haar fiets de onbewaakte overweg in Kermt (Hasselt) over.

Vermoedelijk was zij volledig verblind door een laagstaande zon en zag zij de trein, die vanuit Hasselt richting Diest reed, niet aankomen.

Spoorwegbeheerder Infrabel wil de 100 onbewaakte spoorwegovergangen in ons land afschaffen of minstens laten aanpassen. Ook de overgang in Kermt.

Het treinverkeer ondervond tot 12 uur hinder van het ongeval.

Oplossing

“De spoorwegovergang waar het spijtige ongeval is gebeurd, is nog één van de honderd onbewaakte spoorwegovergangen die wij willen afschaffen”, zegt Infrabel- woordvoerder Bram De Saedeleer.

Joggers

De spoorwegovergang in Kermt wordt veel gebruikt door joggers en wandelaars, er kan geen auto oversteken. Het is een overgang van categorie 4 die alleen voorzien is van een Sint-Andrieskruis.

“Enkele weken geleden zijn de gesprekken over die spoorwegovergang met de stad Hasselt gestart en er komt een oplossing”, aldus Bram De Saedeleer.

Geen daling

Ondanks alle ingrepen - Infrabel schaft jaarlijks een 30-tal onbewaakte spoorwegovergangen af - kent het aantal ongevallen met treinen geen daling.

“Om die reden zijn we onlangs met een grote campagne gestart. Het is dan ook bijzonder spijtig dat dit ongeval in volle campagne is gebeurd”, besluit De Saedeleer.

Nu in het nieuws