Tennisclub droomt van overdekte terreinen

Tennisclub droomt van overdekte terreinen

Tennisclub droomt van overdekte terreinen

Boom - Boom Tennis heeft zijn chalet vernieuwd. De club, met zeshonderd leden, droomt nu van 'een ballon' over de buitenterreinen en een verbetering van de jeugdwerking.

Tony Goossens, al tien jaar lid van Boom Tennis en sinds vorig jaar voorzitter, schrijft met de totaalrenovatie van de ruime tennischalet in Boom Park een beetje tennisgeschiedenis. Aanstaande vrijdag, 24 april, heeft de officiële opening plaats.

Tony Goossens is in de eerste plaats bekend als ex-voetballer die het mooie weer maakte bij Berchem Sport, Anderlecht (naast Jacky Munaron) en Royal Antwerp FC. “Ik heb, naast het voetbal, altijd de tennismicrobe in mij gehad. Ik ken de club na tien jaar lidmaatschap goed."

Totaalrenovatie

"Onder voormalig voorzitter Patrick Van Dam kwam een beleidsplan tot stand. Zowel het sportieve gedeelte als de infrastructuur komen aan bod. Met deze totaalrenovatie van de chalet is een eerste doelstelling bereikt. Een tweede is het reserveringsysteem dat sinds dit seizoen online staat”, verduidelijkt hij.

Secretaris Tom De Meester voegt er aan toe dat de afbraak voor rekening kwam van de clubleden en een aannemer en binnenhuisarchitect de rest deden. Alles werd zowat vervangen: plafond, sanitair, meubilair, verlichting, toog,... “We huren het gebouw van de gemeente. Zij betalen een vierde. Een mooie geste”, vindt De Meester.

Zomer

Boom Tennis is met meer dan zeshonderd leden een van de grootste in de regio. Toch blijft het een zomerclub. De negen velden liggen allemaal in openlucht. “Vier terreinen hebben gravel. Probleem is de winterperiode. We willen graag een ballon over deze vier buitenterreinen plaatsen, zodat ook in de winter kan worden getennist”, zegt Goossens.

Omdat de terreinen in parkgebied liggen, is de procedure om dit te verwezenlijken niet zo eenvoudig. “Toch gaan we ervoor. Al is het maar voor onze jeugd. We hebben z’n 270 spelers tot 18 jaar. Ze hebben een zeer degelijke opleiding. Omdat we het hele seizoen niet kunnen trainen, hebben we een probleem met de brede doorstroming van onze jeugd”, aldus nog Goossens die hoopt dat club en gemeente op een lijn zitten.

Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio