Jongeren keren gezond terug uit Nicaragua

Jongeren keren gezond terug uit Nicaragua

Jongeren keren gezond terug uit Nicaragua

Mol - De honderd avonturiers die twee weken door Nicaragua trokken en onderweg in het ziekenhuis belandden met uitdrogingsverschijnselen, zijn weer veilig thuis.

Met twee uur vertraging en vermoeide gezichten, arriveerden de leerlingen en hun begeleiders in Mol na een inleefreis van twee weken in Nicaragua. Hun hachelijke ziekenhuisavontuur ligt nog vers in het geheugen.

Voedselvergiftiging

De groep bereidde zich twee jaar voor op de reis naar het Molse zusterdorp Santo Tomas in het Zuid-Amerikaanse land. Al de Spaanse lessen, projectvoorstellingen en inentingen konden niet voorkomen dat 33 van de honderd deelnemers halverwege de reis in het ziekenhuis terechtkwamen na een voedselvergiftiging.

Het bericht bereikte de Vlaamse media snel en zorgde voor ongeruste ouders. Die werden gelukkig tijdig door de organisatie verwittigd.

Ouders gerustgesteld

Begeleidster Lief Tips bleef speciaal wakker om de gemoederen te bedaren. “Gezien het tijdsverschil konden we niet meteen naar België telefoneren”, lacht Lief nu. “Daarom bleef ik wakker tot het hier half acht ’s ochtends was, op paasmaandag. Dat vond ik een schappelijk uur om onze contactpersoon Hans uit zijn bed te bellen.”

“Hij heeft dan meteen via de blog de juiste informatie doorgespeeld om iedereen gerust te stellen. De dankbare berichtjes van ouders die we ginder kregen, deden ons veel deugd. Zij hadden er vertrouwen in dat de kinderen goed opgevangen werden en dat hebben wij niet beschaamd.”

Geen paniek

Van paniek was bij de leerlingen zelf geen sprake. De groep bleef heel rustig zodat het programma van de reis amper overhoop werd gegooid door de voedselvergiftiging. Alle projecten die op de planning stonden, werden bezocht.

NECA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio