Burgemeester gidst langs tracé noord-zuidverbinding

Burgemeester gidst langs tracé noord-zuidverbinding

Burgemeester gidst langs tracé noord-zuidverbinding

Kasterlee - Een wandeling trok zondag langs het tracé van de noordzuidverbinding in Kasterlee. Burgemeester Ward Kennes (CD&V) gaf er antwoorden op de vragen van Kasterleenaars. We lijsten enkele interessante op.

Waar komt de veelbesproken tunnel precies?

Ward Kennes: Op het traject richting Geel komt een tunnel onder de Kempische Heuvelrug. Aan de rand van het Koningsbos, vlakbij de scherpe bocht in de Kempenstraat, duikt de weg onder de grond, om er na meer dan vijfhonderd meter weer uit te komen. Wie de tunnel uitrijdt, krijgt een schitterend zicht op de Netevallei. De ondertunneling is een eindje verwijderd van de Hoge Mouw, zodat onze hoogste duin niet in gevaar komt.

Ward Kennes: Er komen twee afzonderlijke pijpen, met in elke pijp één rijstrook en een ruime pechstrook. De werkzaamheden starten volgend jaar en we verwachten dat de noord-zuidverbinding in 2013 een feit is.

Wat met de huidige wegen die door de nieuwe weg worden gekruist?

Ward Kennes: Enkele wegen worden doorgeknipt, zoals de zandweg tussen Venheide en Goor. De weg van het centrum naar Goor, een provincieweg, blijft wel open net als de Zaardenstraat. Deze weg wordt naar beneden getrokken zodat de nieuwe weg eroverheen kan. Er is rekening mee gehouden dat er tractoren en andere landbouwvoertuigen onder kunnen.

Blijft de veiligheid van de fietsers gegarandeerd?

Ward Kennes: Fietsers die van deelgemeente Lichtaart naar Kasterlee of omgekeerd rijden, kunnen gebruik maken van een fietstunnel Zij kunnen zo de N19B, zoals de nieuwe weg zal heten, op een veilige manier oversteken. Er komt geen fietspad naast het nieuwe tracé. De fietspaden langs de huidige weg tussen Geel en Turnhout krijgen een opknapbeurt en worden doorgetrokken tot in het centrum van Kasterlee, langs beide zijden van de rijbaan.

Eddy LEYSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio