Spelende kinderen palmen straten in

Print
Hamme - Buurten die tijdens de zomer gedurende een week een speelstraat inrichten, moeten voor 1 mei een aanvraag indienen.

“Bij goed weer spelen kinderen steeds meer op straat”, stelt schepen van Jeugdbeleid Hilde Landtsheer (Open Vld) vast. “Niet alle kinderen hebben een tuin of speelterrein in de buurt. Zomaar spelen op straat is niet altijd veilig. Daarom biedt de gemeente de mogelijkheid om een straat te reserveren voor spelende kinderen.”

Speelstraat

Het is mogelijk om een dag lang een straat om te toveren tot speelparadijs. Een of meer bewoners van een straat kunnen een speelstraat aanvragen. Dit kan voor een speeldag tijdens bijvoorbeeld een buurtfeest. Dan moet de aanvraag veertien dagen vooraf bezorgd worden aan de gemeentelijke jeugddienst.

In juli en augustus is er mogelijkheid om een speelstraat te organiseren gedurende maximaal een week. Die aanvraag moet voor 1 mei gebeuren. Bij elk aanvraag onderzoekt de gemeente de haalbaarheid via een enquête bij de bewoners.

De straat wordt dan verkeersvrij gemaakt. Alleen bewoners, hulpdiensten, plaatselijke handelaars,fietsers en voetgangers krijgen toegang na het respecteren van de veiligheidsnormen omdat veilig spelen voorop staat.

WO

Voor meer informatie kan u terecht op 052/47.55.25 of jeugddienst@hamme.be.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio