Boechout herdenkt George van Raemdonck

Boechout - Aan de vroegere woning van George van Raemdonck, Dokter Theo Tutsstraat 39, wordt op zondag 19 april een gedenkplaat onthuld.

De bronzen plaat, ontworpen door arts Eric Verlinden, draagt de beeltenis van de kunstenaar, een klein pallet met borstel en potlood en de vermelding ‘George van Raemdonck, kunstschilder en ‘kartoenist’ 1888-1966’.

Burgemeester Koen T’Sijen zal het park naast het OCMW-gebouw officieel openen onder de nieuwe naam Georges van Raemdonck park. Aan de vijver in het park wordt een monument ter nagedachtenis van de kunstenaar onthuld. Dit monument, ontworpen door François Blommaerts, bestaat uit een sketchboek met een veelkleurig mozaïek waar enkele bladen rechtop staan met de afbeelding van Bulletje en Boonestaak, twee door George van Raemdonck ontworpen stripfiguurtjes naar de tekst van A.M. De Jong.

In de foyer van theaterzaal Boechout Vooruit (Sint-Bavoplein 17) kan je dan weer kennismaken met de kunst van George van Raemdonck: schilderijen, etsen, tekeningen, boekillustraties en bierkaartjes met daarop tekeningen van Boechoutse mensen. Ter gelegenheid van de verjaardag wordt een boek uitgegeven waarin de meer dan 250 bierkaartjes worden afgedrukt met een lijst van de namen van deze Boechoutse koppen. Wie het boek wil hebben, kan intekenen op een lijst die in de tentoonstellingsruimte ligt.

LVG

Meer info: www.iha.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio