Burgemeester Pira krijgt 'anthraxbrief' in de bus

Op het stadhuis van Mortsel kwam dinsdagochtend een verdachte brief met wit poeder erin toe.

jvandermosten

De brief was gericht aan burgemeester Ingrid Pira (Groen!) en werd rond 8u door een stadsambtenaar uit de brievenbus van het stadhuis gelicht. Het verdachte poeder viel er toen al uit, waardoor meteen de politie werd ingelicht.

“Omdat de inhoud onbekend was, werd er geen enkel risico genomen en is de civiele bescherming ter plaatse gekomen”, zegt hoofdinspecteur Koenraad Talboom van de politiezone Minos. “De enveloppe werd meegenomen voor verder onderzoek in het labo. Al weten we nu al dat die geen anthrax of een ander gevaarlijke stof bevatte.”

Anthraxprocedure

De werking van het Mortselse stadhuis kwam dinsdag niet in het gedrang. Iedereen bleef aan het werk tot de brief was opgepikt. “Maar de anthraxprocedure is wel opgestart”, reageert burgemeester Pira. “Onmiddellijk moesten alle medewerkers hun handen wassen. De brief werd ook meteen geïsoleerd.”

Wie de zender of wat het motief is, wordt door de politie onderzocht. Burgemeester Pira gaat er alleszins van uit dat het om een flauwe grap gaat. “Ik kreeg in het verleden ook al wel eens geschreven dreigbrieven, maar ik laat me niet snel intimideren.”

SACA

MEER OVER Mortsel

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio