't Rozenhofke staat te koop

Het café met rendezvousmogelijkheid Rozenhof op de Lierseweg zoekt een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaar doet het pand van de hand nu de handelshuur met de uitbaters afloopt.

knuyens

Taverne Rozenhof is zo’n horecazaak die tot ver buiten de gemeentegrenzen een belletje doet rinkelen. Of beter: een grijns op het gezicht tovert. Het bijzonder populaire etablissement is een typisch voorbeeld van een huis van lichte zeden, waarvan er op de Lierseweg in Herentals nog ettelijke gevestigd zijn.

De handelshuur van de huidige uitbaters uit Bouwel (Grobbendonk) loopt in september na 27 jaar wettelijk af. Eigenaar Charel Mertens, zelf de allereerste uitbater van het Rozenhof, maakt van die gelegenheid gebruik om het pand te verkopen. De vraagprijs bedraagt 795.000 euro.

Animo

“Het gebouw uit 1950 is eigenlijk ook dringend aan renovatie toe, wat een bijkomende reden is voor de verkoop”, zegt makelaar Walter Wuyts van het vastgoedbureau JVG 1756, dat de verkoop behartigt.

Wuyts: “Ik moet zeggen dat er meteen al heel veel animo bestaat rond de verkoop. Aanvankelijk zijn dat natuurlijk meer de toeristen die uit nieuwsgierigheid contact nemen, maar er bestaat ook al ernstigere interesse. Ik denk wel dat het nog wel enkele maanden kan duren.”

Zaak verderzetten

Wuyts verwacht dat de toekomstige verwerver de horecazaak gewoon voort wil zetten. “Het gebouw is daarvoor uitermate geschikt. Het gaat om een bebouwd stuk van 600 vierkante meter op een terrein van 1.230 vierkante meter. Er ligt ook een parking naast het Albertkanaal bij. De twee overdekte terrassen zijn bouwovertredingen, maar zeker niet onoverkomelijk.”

Weinig aan de buitenkant doet vermoeden dat ’t Rozenhofke nog iets anders is dan een goed draaiende taverne. Maar op de bovenverdieping en zolder zijn tien kamers te huren, waardoor er ook rendezvousmogelijkheid is. Het is vooral de combinatie van de twee aspecten die de zaak zo’n grote weerklank in de ruime omgeving bezorgde.

Hans OTTEN

MEER OVER Herentals

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio