De Heide zorgt al 40 jaar voor ruiterplezier

Honderden ruiterliefhebbers zakten zaterdag naar de Boskant in Pulderbos af. Ze werden getrakteerd op paardenshows en zelfs hondendressuur.

jvandermosten

Niet alleen de 60ste verjaardag van Louis, de 30ste huwelijksverjaardag van Louis en Ingrid en het 40-jarig bestaan van manege De Heide vormden de aanleiding voor het feest. Ook de infrastructuur onderging een facelift.

Zo kreeg de binnenpiste een nieuw dak, waardoor het geheel ineens veel lichter oogt. De spanbalken werden gezandstraald en kregen een frisse lik verf.

Louis en Ingrid hebben twee dochters, An en Leen, die al even paardengek zijn als hun ouders. En de opvolging is verzekerd, want het hoogtepunt van het feestprogramma vormde zeker het optreden van kleindochter Floortje (1), de dochter van An, die bewees dat je met ruitersport niet jong genoeg kan beginnen.

Vanop de rug van manegepony Molly - een pony die kan lezen en schrijven, volgens Louis - kwam zij haar grootouders feliciteren. Ook de boerenpaarden uit de streek toonden hun kunsten, met een schitterende piramide- act van een lokaal stuntteam.

De vader van Louis, Gust Verloy, had vroeger een boerderij aan de Boskant met een melkstal. Het was hij die in 1969 de manege opstartte. Er is een binnen- en een buitenpiste. De prachtige omgeving aan de rand van Krabbelsbos biedt veel uitrijmogelijkheden.

Ook veel kinderen uit de stad kennen De Heide van de ruiterkampen die Kindervreugd er ‘s zomers organiseert.

Kristin MATTHYSSEN

Vastgoed

Jobs in de regio