Antwerpen wacht op grootste containerschip ter wereld

Print

Antwerpen wacht op grootste containerschip ter wereld

Antwerpen - De haven van Antwerpen maakt zich op om de MSC Beatrice te ontvangen. Dit is het grootste schip dat momenteel in de vaart is, gemeten naar de containercapaciteit.

De MSC Beatrice kan in totaal 14.000 TEU laden. TEU is de standaardmaat van een 20-voetcontainer. Het is daarmee het grootste containerschip ter wereld. Het stuurhuis werd zelfs speciaal daartoe verplaatst naar de voorkant van het schip.

De MSC Beatrice komt vanuit Rotterdam afgezakt. Daar werden vooral containers gelost. Nu vaart het schip op naar Antwerpen. Vervolgens gaat het naar Felixtowe en zo naar Azië.

Om het schip binnen te loodsen, zal het overige scheepvaartverkeer wel even moeten worden stilgelegd. De MSC Beatrice wordt om 14u verwacht in de Bocht van Bath, een uur later zou het schip aan de Berendrechtsluis moeten zijn.

Niet de langste

De MSC Beatrice mag dan wel het meeste containers kunnen meenemen, toch is het met zijn 366 meter niet het langste schip ter wereld. Die eer is weggelegd voor de Emma Maersk, die aan bijna 400 meter komt. Toch kan deze laatste 'maar' 13.500 TEU meenemen.

Flandria

Wie de MSC Beatrice van dichtbij wil zien, kan mee met de Flandria. Die vaart af op woensdag om 14.30u aan Havenkaai 14 aan de Londenbrug. Ook donderdag kan de tocht gemaakt worden. Volwassenen betalen 12,50 euro. Kinderen en zestigplussers 10,50 euro.

JVG

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio