Suburb Songs overtuigd tijdens Lawijtstrijd

Suburb Songs overtuigd tijdens Lawijtstrijd

Suburb Songs overtuigd tijdens Lawijtstrijd

Print
Sint-Niklaas - In een tjokvol kunstencentrum ’t Ey was het zaterdag verzamelen geblazen voor de tweede voorronde van de Lawijtstrijd. Suburb Songs won overtuigend.

Het publiek mocht zaterdag in kunstencentrum ’t Ey proeven van goede ambiance. Suburb Songs mocht de spits afbijten, en bracht het publiek al tijdens de soundcheck in vervoering.

“Ze werden dan ook de verdiende winnaars”, vindt Steven Verschoore van Lawijtstrijd. “De jury was unaniem. Met invloeden van Leonard Cohen en Nick Cave, wist de groep een nostalgisch hoogstaand geluid te produceren. Het was echt een sfeervol optreden. We zijn zeer blij dat we een groep met een dergelijke inbreng in onze wedstrijd kunnen verwelkomen.”

Meerdere uitschieters

De publieksprijs werd weggekaapt door Ankalima. De groep bracht de toeschouwers in vervoering met melodische rock. Ook zeer gesmaakt werd het frisse optreden van Irri & Hugo. “Dit hiphopduo uit Sint-Niklaas brengt absoluut kwaliteit en staat er ook echt. Het is tof dat ze zoveel ambiance brengen.”

Nog een andere verrassing was Maanzaad. Eveneens een groep uit Sint- Niklaas die reggaemuziek brengt. “Echt een zeer goed optreden, zeker als je weet dat het de eerste keer was dat de groep een optreden gaf.”

Volgende fases

Volgende week trekt Lawijtstrijd naar Jeugdhuis ’t Verschil in de Nieuwkerkenstraat. Vier groepen zullen het er tegen elkaar opnemen: Simple Brain, Opossum, Power en de mauz en Myopia.

De winnaars uit de vijf voorrondes nemen het op 15 mei tegen elkaar op tijdens de finale in Foyer De Spiegel.

LICA

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio