Infobord houdt buurt wakker

Infobord houdt buurt wakker

Infobord houdt buurt wakker

Print
Laakdal - Het nieuw elektronisch informatiebord op de Markt in Groot-Vorst (Laakdal) houdt de buurt wakker. De gemeente bekijkt de zaak.

De gemeente Laakdal plaatste onder meer een elektronisch informatiebord op de Markt in Groot- Vorst. Op de borden kan iedereen nieuws uit de gemeente lezen.

Kermis

Het bord zorgt in Groot-Vorst voor overlast bij de buurbewoners. “Het is net alsof er een spot op ons huis is gericht”, zucht een buurvrouw. “Sommige mensen doen hier geen oog meer dicht door het aanhoudende geflikker. Het logo van de gemeente staat heel de nacht op het bord te flikkeren. Het is net een kermis met al die lichtjes!”

“We hebben naar de gemeente gebeld om in te grijpen”, gaat de vrouw verder. “Ik begrijp ook niet dat het bord juist op deze plaats moest komen, tussen twee historische gebouwen (het oude gemeentehuis en de dokterswoning, red.). Ik vraag me af of het bord daar wel mag staan van de dienst monumenten en landschappen.”

Schepen is verrast

Schepen van Communicatie Rik Peys (CD&V/N-VA) is verrast door de reacties. “Ik vind het jammer dat dit positieve verhaal door privéongemakken en politieke belangen in een negatieve hoek wordt gedrumd”, reageert Peys.

“De borden betekenden een forse investering voor de gemeente. We zijn niet lichtzinnig omgegaan met het bepalen van de locaties. Maandag bekijken we wat we kunnen doen. We zitten nog in een testfase.”

Stefan HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio