Pozzato: "Tom Boonen was de sterkste man in de koers"

Filippo Pozzato stond op voorhand genoteerd als superfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Toch moest ook hij buigen onder de mokerslagen van het Quick. Stepblok.

De kopman van Katusha legde zich neer bij de nederlaag. De Italiaan spurtte alsnog naar een zesde plaats en nam daar vrede mee. “Ik had vermoedelijk niet de superbenen die ik nodig had om Quick.Step te kloppen”, gaf de Italiaan toe. “Ik heb enkele keren geprobeerd om het verschil te maken maar stuitte telkens op een superieure Boonen. Geloof me, Tom was de sterkste man in koers. Hij had alleen maar de pech dat Devolder erin slaagde om eerder weg te rijden.”

Psychologische oorlogsvoering

Al wilde Pozzato de prestatie van de winnaar niet minimaliseren. “Hij moet ook wel superbenen gehad hebben. Hij werkte hard tijdens de koers en had ook nog eens de benen om aan te vallen. Ik kan hem alleen maar feliciteren met zijn wedstrijd.”

Op de cruciale beklimmingen stak het duo Boonen - Pozzato boven de concurrentie uit, van kortbij gevolgd door onder meer Devolder. “Op de Koppenberg wilde ik absoluut naast Boonen rijden omdat het zijn berg is. Daar wilde ik hem een mentale tik uitdelen. Maar telkens Devolder aansloot, werkte ik niet meer mee en dus kwam er nog een hele groep terug. Op de Berendries nam ik zelf het initiatief maar ook daar was het Boonen die in mijn wiel zat en even later kwam ook Devolder opnieuw aansluiten. Dan moet je durven te besluiten dat het Quick. Stepblok te sterk was.”

Dat was de Pozzato voor de camera’s. Even later voegde hij er aan enkele Italiaanse collega’s aan toe dat ook Boonen niet opgezet zou zijn geweest met de bewegingen van Devolder. Was dit het begin van de psychologische oorlogsvoering richting Parijs - Roubaix?

GVDL

Meer sportnieuws