Globetrotters wisselen ervaringen uit

Globetrotters wisselen ervaringen uit

Globetrotters wisselen ervaringen uit

Lille - Dertig wereldreizigers verzamelden zaterdag bij Jan Van Dijck en zijn vrouw Liliane in Lille, zelf twee globetrotters die al fietsend de wereld rondtrokken. Tussen pot en pint wisselden de avonturiers volop reiservaringen uit.

Jan Van Dijck (44) en zijn vrouw Liliane (47) ondernamen in 2003 een drie jaar durende wereldreis per fiets. Het voorbije weekend nodigde het koppel dertig andere globetrotters uit aan hun huis op de Groeneweg in Lille.

“Ik had een paar e-mails verstuurd naar personen waarvan ik zeker wist dat ze zouden komen. Zij hebben op hun beurt ook andere personen op de hoogte gebracht”, zegt Jan Van Dijck.

“Dit is pure nostalgie. Er zijn hier mensen die in Cuba of Spanje een partner vonden. We wisselen hier met elkaar informatie uit over reizen. Wij zijn zelf pas terug van een reis naar Cancun in Mexico, vertelt Van Dijck enthousiast.

Reismicrobe

Nini De Backer (56) uit Vosselaar heeft de reismiscrobe ook serieus te pakken. Samen met haar man Jef Wouters (60) pakt ze minstens een keer per jaar haar koffers.

“We zijn al in onder andere Thailand, Mexico, China, Borneo, Cuba en Amerika geweest Borneo was de mooiste reis. We gaan vooral voor de natuur”, vertelt Nini De Backer.

Gedachten wisselen

“We reizen veel ook al werken we allebei voltijds. In 1995 zijn we eigenlijk begonnen met veel te reizen. Deze bijeenkomst in Lille is plezant om met elkaar van gedachten te wisselen over reizen. Ik zou graag eens voor een paar weken naar Australië gaan.”

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio