"Paaldansen is veel meer dan gewoon met je poep draaien"

Paaldansen is veel meer dan gewoon met je poep draaien

"Paaldansen is veel meer dan gewoon met je poep draaien"

Print
Kasterlee - "Elke vrouw is een beetje stout”, zegt de 23-jarige Kizzy Peetermans (23). “Die paal brengt dat gewoon naar boven. Polefitness maakt je zelfzeker." Vanaf volgende week organiseert Kizzy in Kasterlee lessen ‘polefitness’, een nieuwe fitnessvorm gebaseerd op paaldanstechnieken.

We beginnen met een pittige serie sit-ups en het opwarmen van benen en armen. “Ik wil mij onderscheiden van bepaalde paaldanscursussen waar er nauwelijks rekening wordt gehouden met opwarming, training en ontspanning”, verduidelijkt Kizzy haar methode.

Gevaarlijk

“Dat kan zelfs gevaarlijk zijn voor je lichaam. Bij deze sport gebruik je eigenlijk al je spieren, maar vooral armen, rug, benen, borst en buik. Om de bewegingen goed uit te voeren, heb je heel veel kracht en conditie nodig. ”

Dat wordt duidelijk wanneer we een eerste keer een rondje draaien. Geen sinecure, die paal blijkt verdomd glad en de arm- en beenspieren worden danig op de proef gesteld.

Stout

En ook elegantie is belangrijk, benadrukt Kizzy terwijl ze de ‘sexy push-up’ demonstreert, een opdrukbeweging die iets weg heeft van een krolse kat.

Polefitness doet ook wonderen voor je zelfvertrouwen, meent Kizzy. “Elke vrouw is vanbinnen zelfverzekerder, en een beetje stout”, vindt ze. “Die paal brengt dat gewoon naar buiten. En een zelfverzekerde vrouw is een mooie vrouw.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio