"Ademloos en stRaten-generaal spelen het spel niet eerlijk"

Ademloos en stRaten-generaal spelen het spel niet eerlijk

"Ademloos en stRaten-generaal spelen het spel niet eerlijk"

Print
“Ik ben het beu”, zegt Marc Van Peel. De Antwerpse havenschepen spreekt openlijk uit wat veel politici al heel lang vinden. “De pretentie waarmee stRaten-generaal en Ademloos zich gedragen alsof alleen zij de democratie belichamen en beschermen tegen al die door en door slechte politici, heb ik in mijn loopbaan nog nooit meegemaakt."

Ik vind het gevaarlijk als mensen zich opwerpen als de enigen die het bij het rechte eind hebben en elke tegenspraak via de media aan de schandpaal nagelen. Mag ik erop wijzen dat die politici wel verkozen zijn en de actievoerders niet?”

Gevaarlijk

“Het was zelfs de bedoeling dat de Arup/SUM-studie gelijktijdig zou worden gepresenteerd aan de politici en de actiegroepen, maar dat heb ik geweigerd. Ik dacht dat wij leefden in een stelsel van parlementaire democratie, maar blijkbaar heerst hier tegenwoordig de dictatuur van de actiegroepen."

"Ik stel vast dat Manu Claeys en Wim van Hees nu ook opduiken op meetings van allerlei andere actiegroepen. Ze hebben zichzelf gepromoveerd tot de leiders van het burgerprotest.”

Bent u voor een referendum?

"Nee, want je kan zo’n complex dossier niet vatten in één simpele ja/neevraag. Bovendien doen aan zo’n referendum alleen mensen mee die willen meedoen, de zwijgende meerderheid spreekt zich niet uit."

Lees het volledige interview in de krant.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring