Depressieve schutter zet Arendonk halve dag op stelten

Depressieve schutter zet Arendonk halve dag op stelten

Depressieve schutter zet Arendonk halve dag op stelten

Print
Arendonk - Een gewapende man gijzelde zondag een halve dag lang de bewoners van Roobeek in Arendonk. De politie trapte uiteindelijk de deur van zijn huis in en arresteerde hem.

De politie sloot na een telefoontje van een van de verontruste buurtbewoners uit veiligheidsoverwegingen de omliggende straten af. Niemand mocht nog in de omgeving van de woning komen.

Schot

De bizarre gebeurtenissen in Arendonk begonnen zondagmiddag om 12.30 uur. In de meldkamer van de Antwerpse politie liep een melding binnen van een man die met een wapen - waarschijnlijk een jachtgeweer - door de venster en de rolluik van zijn eigen huis had gevuurd.

De schutter, de Nederlander Patrick Schepens (36), had zich in zijn huis verschanst. Omdat de politie vreesde dat hij de buurt misschien onder vuur zou nemen, werden de straten onmiddellijk afgezet en kregen de buurtbewoners de uitdrukkelijke aanmaning om binnen te blijven.

Bestorming

Vanuit Brussel rukte inmiddels de Speciale Interventie Eenheid van de politie aan. Gemaskerd, tot de tanden bewapend en gehuld in kogelvrije vesten.

Omstreeks 17.30 uur achtte de politie het welletjes en werd besloten het huis te bestormen. Leden van de SIE trapten de voordeur uit de hengsels en doorzochten het huis. Ze troffen Patrick Schepens uiteindelijk in de slaapkamer. De man verzette zich niet. Het parket liet hem aanhouden.

Marc HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio