Edegem gaat op in Antwerpen

In het Antwerpse zaalvoetbal staat een fusie op stapel. RSD Edegem zal opgaan in FT Forcom Antwerpen.

“De ambitie om een absolute topclub voor zaalvoetbal in onze metropool te houden, heeft ervoor gezorgd dat de mensen van de twee clubs de voorbije weken regelmatig rond de tafel gingen zitten om de toekomst van het Antwerpse futsal te bespreken”, zegt Edegem-manager Staf Verbeeck.

“We zijn ervan overtuigd dat door onze gezamenlijke financiële middelen, krachten en structuren te bundelen Antwerpen in staat moet zijn de komende jaren de strijd met de Waalse concurrentie aan te gaan. Daarom ook dat we beslisten om als een geheel vanaf 1 juni 2009 onder de naam Chase Antwerpen van start te gaan.”

Voor deze nieuwe ploeg rekent woordvoerder Verbeeck vooral op de huidige kern van FT Forcom Antwerpen, die hij hoopt aan te vullen met enkele spelers van het huidige RSD Edegem. Deze laatste club zal na dit seizoen dan ook ophouden te bestaan.

Dat ook de heisa rond de Forcom affaire zijn invloed heeft gehad blijkt duidelijk uit de samenstelling van de nieuwe bestuursgroep. Het nieuwe bestuur zal bestaan uit Maurice Peirsman, Pascal Geerts, Vanessa De Winter en Farid Achalhi (allen nu Antwerpen) en Staf Verbeeck, Johan Mens en Jean Verlaet (nu Edegem).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners