Drie offertes voor Antwerpse tramverlengingen

Drie consortia hebben een offerte ingediend voor de tramprojecten Brabo 1 rond Antwerpen. Het gaat om de tramverlengingen Deurne–Wijnegem en Mortsel–Boechout, inclusief een volledige gevel-tot-gevel renovatie van de straat, en de bouw van de nieuwe stelplaats voor trams in Deurne.

wverhaert

"Brabo 1 bestaat uit een eerste groep tramprojecten uit het Masterplan Mobiliteit Antwerpen", zegt woordvoerder Nick Orbaen. "De beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, De Lijn en het Agentschap Wegen & Verkeer zullen op basis van die offertes nagaan aan wie de werken toegewezen worden."

Beste bod

De termijn voor het indienen van de offertes voor is vandaag verlopen. De beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, De Lijn en het Agentschap Wegen & Verkeer hebben drie offertes ontvangen.

Op zeer korte termijn zal worden nagegaan wie het beste bod heeft uitgebracht. Het geselecteerde consortium moet vervolgens instaan voor het ontwikkelen, de bouw, de financiering en het onderhoud.

3 consortia

De drie consortia die een offerte hebben ingediend zijn: - DANK (Denys, nv Aswebo, nv Kumpen, NIBC Infrastructure Partners) - THV Silvius (Heijmans Infra nv, Frateur – De Pourcq, Franki Construct, Dexia GIMV Infrastructure Fund nv) - TRAVANT (MBG, Van Wellen, Fabricom GTI, Engema, DIF)

Foto: BAM

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio