Yogalerares maakt spiritualiteit zichtbaar

Onder grote belangstelling werd het boek ‘De wijze zee & andere verhalen’ van germaniste en yogalerares Liesbeth Bours-Romijn uit Wuustwezel voorgesteld in het Nederlandse Rijsbergen.

knuyens

Liesbeth geeft al meer dan 25 jaar yogales aan zo’n 180 leerlingen in België en Nederland.

In De wijze zee en andere verhalen schrijft ze op een innemende manier over alledaagse gebeurtenissen uit haar leven die droevig, mooi, ontroerend of grappig zijn. Ze laat zien hoe spiritualiteit zichtbaar wordt, door met een levendig en opmerkzaam oog naar de dingen te kijken.

Het boek weerspiegelt de eenvoud en zachtheid van yoga in 33 herkenbare verhaaltjes. “In het boek schrijf ik over mijn kleinzoon, over het overlijden van mijn man, over mijn moeder en over allerhande dagdagelijkse belevingen’, vertelt Liesbeth begeesterend.

Herkenbaarheid

Herkenbaarheid is de kracht van het boek. De lezer wordt erdoor geraakt. “Ik was helemaal niet van plan om een boek uit te geven”, beklemtoont de schrijfster, “ik schrijf wekelijks een overpeinzing op mijn website www.lbyoga.be. Die verhaaltjes werden zo populair dat ze een eigen leven gingen leiden. Marlies Van Geel, die yoga volgt bij mij, heeft me ervan overtuigd om ze te bundelen in een boek.”

Het is het eerste boek dat de germaniste uitgeeft, maar ze is ervan overtuigd dat er nog meer zullen volgen. “Ik heb al zoveel korte verhalen geschreven dat er zeker nog een boek in zit. Mijn verhaaltjes gaan altijd over ons innerlijk. Tijdens mijn studies Nederlands was ik bezig met middeleeuwse mystiek. De oosterse en oesterse mystiek heb ik op een hele eenvoudige manier proberen te verwerken in mijn verhalen.”

An VAN DEN OUWELANT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners