Topvrouw Sabine Sagaert weg bij InBev België

Sabine Sagaert verlaat de brouwgroep AB InBev. Ze wordt als algemeen directeur voor de Benelux opgevolg door Eric Lauwers, die nu verantwoordelijk is voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

jvangeyte

Sagaert werkte tien jaar voor AB InBev. Zo was ze onder meer algemeen directeur van de brouwer in Frankrijk. Enkele jaren geleden stapte ze over naar België.

Onder haar leiding boekte de Belux-organisatie vooruitgang, zegt InBev. Over de voorbije drie jaar is het marktaandeel toegenomen en werden belangrijke innovaties als Jupiler Blue, Hoegaarden Rosée en Jupiler Tauro gelanceerd. Toch kon ze niet verhinderen dat het bierverbruik in ons land verder afnam.

Reorganisatie

De managementwissel komt er op een moment dat AB InBev zijn aparte organisaties voor de Belux en Nederland samenvoegt in het hoofdkantoor in Leuven. In Breda blijft alleen een hub over voor de Nederlandse verkoopploegen. In de Belgische afdeling werken nu zo'n 2.700 mensen, in Nederland 700.

Volgens InBev is een samenvoeging logisch, mede omdat de twee landenorganisaties nauw op elkaar aansluiten inzake structuur en merkenportfolio. Dat laatste onder meer via de Belgische merken Jupiler, Leffe en Hoegaarden.

JVG