Meest sexy veggie stapt in de politiek

Meest sexy veggie stapt in de politiek

Meest sexy veggie stapt in de politiek

Print
De carrière van de leuvense studente Fiona Dewaele kent de laatste weken een echte opmars. Vorige maand werd ze in Schotland nog gekroond tot "meest sexy vegetariër" en nu begint ze bij Groen! aan een politiek avontuur.

Dewaele krijgt van de partij een plaats bij de opvolgers op de West-Vlaamse lijst. Daarop staan nog enkele bekende koppen. Bart Caron, die onlangs de voormalige VlaamseProgressieven verliet, en ex-atlete Veerle Dejaeghere zijn ook kandidaat.

Geitenwollen sokken

"We willen ook aan de kiezer het signaal geven dat we al een tijdje niet meer de partij zijn van de geitenwollen sokken. Integendeel, we zijn een moderne partij die streeft naar een ecologische economie en een Vlaanderen dat aandacht heeft voor de kwaliteit van leven", aldus Bruno Lapauw, provinciaal voorzitter van Groen! op het congres van de partij in Roeselare.

De 23-jarige Fiona Dewaele uit Zwevegem werd onlangs verkozen tot ‘Europe’s Sexiest Vegetarian’. De studente Letteren en Wijsbegeerte versloeg een Schotse in de finale en kreeg zo haar gewicht in veggieburgers. "Het toont aan dat vegetariërs geen bleekscheten of geitenwollensokken hoeven te zijn", liet de kersverse miss Veggie achteraf optekenen.

"Vegetariërs worden te vaak gereduceerd tot een bende rare kwasten die gewoon moeilijk willen doen. Ondertussen worden dierlijke medebewoners van onze planeet minder en minder gerespecteerd als levend wezen. Daar moet verandering in komen. Als ik kan helpen door deel te nemen aan een verkiezing, dan doe ik dat gewoon."

MEEST RECENT