Vrouw heeft vagina waarin tanden groeien

De Britse Sarah Chateris lijdt aan een uiterst zeldzame aandoening. Bij de vrouw groeien er tanden in de vagina. De ziekte heet Vagina Dentata en komt slechts bij 1 op 12 miljoen vrouwen voor.

ssimons

Sarah spreekt op het internet openlijk over haar aandoening, die startte toen ze zich in haar puberteit bevond. "Ik voelde drie harde knobbeltjes maar schonk er verder geen aandacht aan." Later bleek Sarah Vagina Dentata te hebben. Het veranderde haar leven drastisch: "Lange tijd leefde ik celibatair," klinkt het. Uiteindelijk vond Sarah toch een partner, Jimmy.

Schrammen

"Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte toen ze het vertelde," zegt Jimmy. "Toen merkte ik dat ze het echt meende." Volgens Sarah was Jimmy heel begripvol en niet echt gechoqueerd. "Ik heb een paar schrammen opgelopen en sommige posities waren onmogelijk, maar het was niet echt een probleem," blikt Jimmy terug op hoe de ziekte het seksleven van het koppel beïnvloedde.

"Jimmy stelde op een bepaald moment voor om de tanden gewoon te laten trekken," zegt Sarah. "Dat bleek uiteindelijk mogelijk te zijn voor 3 van de 5 tanden."

Overwin schaamte

Gynaecoloog John Thinnes moedigt vrouwen die de aandoening hebben aan om er voor uit te komen. "Overwin je schaamte en ga naar een dokter of gynaecoloog. Die kan je behandelen en het leed verzachten."

Bekijk de volledige video op YouTube:

Dit was onze aprilgrap: een aandoening als deze bestaat niet. Wie het filmpje bekeken heeft, zag dat het ging om de horrorfilm 'Teeth'.
Nu in het nieuws